Cine sunt eu, de fapt? Unicorn sau caine de vanatoare?

inorogcaineLumea se schimba. Oamenii sunt ingrijorati de faptul ca nu le mai ajung 24 de ore sa faca tot ce isi propun. Ritmul e altul azi, mult mai alert. Undeva insa, in subconstientul colectiv, se poarta o batalie mult mai profunda decat aceasta de suprafata, cu cronometrul si cu tehnologia.
Este batalia fiecarei generatii de recuperare a identitatii si a timpului irosit pe indeplinirea misiunilor altora.
Se vorbeste in ultima vreme mult despre reintoarcerea la radacini si la ceea ce ne este noua propriu, specific. Se vorbeste despre alegeri autentice, despre curaj, despre verticalitate, corectitudine si onestitate. Nu prea se vorbeste insa despre faptul ca toate aceste principii au declinari diferite pentru generatii diferite, in functie de contextul in care s-au format ele.
Toate aceste schimbari in felul de a trai, accelerate de criza mondiala si de explozia de tehnologie, au creat un mare clivaj intre doua generatii active si vecine, care par sa vada viata complet diferit. Cel putin in Romania.
Noi vedem aceste doua specii subtile in research. Le-am si dat un nume, asa cum facem noi in mai toate segmentarile. Le-am spus unicorni si caini de vanatoare


Unicornii si-au trait mare parte din copilarie in comunism, in special in anii ‘80. Sunt acum persoane mature, cu familii si cariere, destul de asezati, sa zicem. Au un simt accentuat al corectitudinii colective, al echilibrului si al lucrului temeinic facut. Poate pentru ca au prins ani de scoala comunista, destul de severa. Sau poate pentru ca au crescut cu putin, invatand sa lupte pentru mai mult, pas cu pas. Se ghideaza dupa idealuri si principii specifice: “sa facem lumea un pic mai buna”, “sa fim performanti”, “sa nu gresim”. In digital ii recunosti cateodata dupa numarul de povete sau referinte de pe wall-ul lor
Cainii de vanatoare sunt mai tineri. S-au nascut in anii ‘90 si au copilarit intr-o lume a momelilor. “Cine ajunge primul la recompensa, e cel mai tare”. Stiu sa alerge, sunt foarte agili si colectioneaza trofee. Au tolba plina de rezultate. Cu cat le obtin mai repede, cu atat sunt mai tari. Si mai toate realizarile lor sunt in social media:) Nu prea stiu ce sa faca in absenta competitiei si a cautarii de trofee. Se simt inafara jocului.
Cainii de vanatoare traiesc si muncesc la un loc cu unicornii, daca va vine sa credeti. Si ce e mai interesant e ca fiecare se intreaba in adancul sufletului lui daca el chiar asta e – un vanator de recompense sau un moralist idealist? Sunt multi unicorni care isi doresc sa fie mai caini si nu stiu cum si multi caini care, atunci cand au o pauza, se gandesc ce tare e sa fii unicorn.
Pentru ca, de fapt, nu conteaza atat de mult carei generatii ii apartii. Conteaza ce-ti spune sufletul tau ca vrei sa fii. Si cam asa va fi in curand. Asa simtim noi, de la oameni. Vom vedea caini convertiti in unicorni si poate si invers. Sau poate si alte “specii de animale”:) Lumea e in miscare, totul e dinamic azi. Granitele devin din ce in ce mai fine. Noi credem ca discutiile momentului despre generatii, X, Y, Z sau Millennials, vor deveni in curand doar niste discutii despre oameni, in diversitatea lor.

Pentru exemplificare, oare cu cine o vorbi reclama de mai jos? Cine este ea, personajul principal, de fapt?

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

4 thoughts on “Cine sunt eu, de fapt? Unicorn sau caine de vanatoare?

  1. tn225/tn221 says:

    Furthermore, I own brother Ink cartridges and would you think that simply masking tape can Help prolong the life of them. Remove your toner cartridge from the printer and Take a look at the two “tiny windows” on each side of the cartridge. You will find If you cover one of those Drum unit windows with tape, so you do not need to tape the windows in your toner cartridge. After taping the windows either in the cartridge or drum apparatus, you Might be able to print countless additional pages more.

  2. 3, at the replacement of the cartridge, it’s best to use a vacuum cleaner to set the cartridge inside the area, with a soft cloth to clean the accumulation of paper onto the paper and toner, exposed electric contact with cotton swab dipped in alcohol to maintain good electrical contact dull. 4, do not arbitrarily flip the OPC drum core, OPC drum rotation must pay attention to the management, if the direction of rotation is not appropriate, will damage the parts brought on by printing powder or print stains.

  3. cf410a toner says:

    In my view, we Have to take into account everything as our customer side whatever the cost or other supports. The company is going to be determined on small information and I believe that is what happened in my small business. How we could be particular in all of the competitors? The solution is details. Same cost with distinct service, the customer will select the very best service company.

  4. Laser Printer Disadvantages:A one-time investment is high (about 1,000 yuan house machine really good usage). |}

Leave a Reply

Your email address will not be published.