Despre topuri, cu cea mai mare responsabilitate (Crestem increderea in research de calitate, Cap.3)

SEO-for-top-companySaptamana trecuta a circulat in piata un top al firmelor de cercetare de piata in 2014, bazat exclusiv pe date financiare.

Noi suntem mari fani ai topurilor. Facem topuri si credem cu tarie in ierarhiile profesionist facute si bine documentate. Credem ca topurile pe industrii pot seta standarde de performanta obiective si pot stimula competitia.

Apropo de topul respectiv, avand in vedere ca se refera la sectorul de business in care noi activam, avem de facut urmatoarele observatii:

  1. Topul are cel putin 8 updates. Ceea ce inseamna ca s-a intervenit asupra lui de 8 ori dupa publicare, ridicand astfel ceva probleme de credibilitate si profesionalism in ceea ce priveste partea de documentare
  2. In continuare din top lipsesc firme de cercetare de piata destul de active, cu cifre de afaceri semnificative. Noi nu o sa dam exemple, din respect pentru colegii nostri absenti. Probabil ca daca acele firme si-ar fi dorit sa apara in acest top ar fi facut si ei update pana acum. Din pacate insa, responsabilitatea pentru documentare ii revine in totalitate celui care face topul
  3. Cu o documentare temeinica si o consultare prealabila cu toate firmele incluse in top, lista publica de updates si modificari s-ar fi scurtat sau chiar anulat. Noi am aparut in variantele de inceput ale topului cu doar una dintre firme (Unlock Market Research). Unlock opereaza insa in prezent cu trei entitati juridice (Unlock Market Research, Unlock Consulting si Scoala de Moderare) si credem ca acestea ar fi trebuit incluse in top ca grup.
  4. Dupa insistente, intregul business Unlock a fost inclus in top, cu entitati juridice separate. Cifra cumulata Unlock este de aproximativ 585000 EUR, cu o crestere de 15% fata de 2013 si profit in crestere. Am solicitat publicatiei sa comunice cifra cumulata a celor 3 entitati juridice ale Unlock, dar cei din redactie ne-au spus ca ei au reguli stricte, disciplina si control si ca nu includ in top decat firme separate.
  5. Vorbind despre atentia la detalii, in articolul explicativ al topului se vorbeste la un moment data despre compania Synovate. Synovate nu apare in top, desi e numita printre “sondorii” de piata importanti. Poate pe motiv ca Synovate nu mai exista pe piata de 3 ani, fiind transformat azi in Ipsos. Usor neclar

Pe final, am vrea sa sa se inteleaga ca apreciem mult demersul publicatiei care a facut acest top. Simtim insa ca piata de research are nevoie de mult mai mult ajutor, real si constructiv. Si de multa documentare.

Credem ca acesta este un prilej foarte bun pentru a lansa catre publicatiile de business provocarea de realiza un top al agentiilor de research profesionist, solid, avand la baza criterii de competenta reala. Noi, Unlock, suntem gata in orice moment sa sustinem acest demers, oferind transparenta totala si suport neconditionat.

Cu totii avem nevoie de research de calitate

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

2 thoughts on “Despre topuri, cu cea mai mare responsabilitate (Crestem increderea in research de calitate, Cap.3)

  1. Frequently use the printer users will be deeply seasoned, with the original cartridge on the printer to print out the edge of the text clear, black uniform, colorful picture, but using other products once the effect is much worse. That is the reason the engineers so as to make the print outcomes to achieve the best from the laboratory for a high number of evaluations and improvements, even the most minor flaws will be eliminated and then fast. Consequently, pay attention to print quality of the consumer won’t hesitate to decide on the original cartridge.

  2. The re-filling the drum as a consequence of the manufacturing process using manual procedures, print quality is good and bad, it’s hard to be guaranteed. General general toner cartridges in the print quality may be said to have the ability to attain the basic requirements of the printer output, but there may be a few special conditions, such as in the printing of two lbs of small words when a few blurred. The printing process looks always straightforward, connect the printer, send an instruction to finish. It’s in every detail of the print on the efforts made by the user just need to go through this very simple operation procedure can find the desired printing benefits.

Leave a Reply

Your email address will not be published.