Cum recunosti valoarea? Simplu. Tremuri! (Unlock Cultural Surveys)

collective.jpgSURSA IMAGINI: www.teoinpixeland.ro

E foarte dificil sa scrii despre valori. E cu atat mai complicat sa vorbesti despre valorile unui popor (da, noi, romanii) care a stat atata vreme in ceata si deruta incat si-a pierdut grav contactul cu radacinile. Cu identitatea sa. Cu valorile sale.
Cum sa explici ceva atat de important, dar tot atat de intangibil, intr-un mod in care sa poata fi usor inteles?
Am fost des intrebati in ultima vreme in ce mai cred oamenii in ziua de azi, ce valori mai au. Semn bun. Nu stim exact ce sunt valorile sau cum sa le recunoastem, dar stim ca avem nevoie de ele. Ca sa existam pur si simplu.
In ultimele doua saptamani ne-am tot gandit cum sa abordam acest text. Cum sa explicam ce simt oamenii apropo de valori intr-un mod in care sa fie unanim inteles. In seara asta ne-a vizitat inspiratia insa.
Am realizat astfel ca in toate cercetarile pe care le facem exact asta cautam: lucruri, idei, actiuni pe care oamenii sa le considere valoroase, capabile sa genereze o emotie colectiva si sa schimbe viata lor in bine, cumva. Cautam insight, cum spun specialistii. Cum ne dam seama ca ne aflam in fata unei descoperiri valoroase? Pur si simplu, oamenii se emotioneaza sincer. Ei regasesc in acea idee, lucru, fapta ceva care rezoneaza cu interiorul lor. Si se conecteaza valoric cu actul in sine si cu creatorul sau.
Un lucru devine cu adevarat valoros atunci cand el se naste din emotia autentica a autorului sau si reuseste sa transmita mai departe, publicului, acea emotie infinit multiplicata.

Valorile sunt emotiile transformate in fapte care emotioneaza la randul lor oameni. Sa faci valoare inseamna sa pui la lucru o parte din emotiile tale cele mai pure pentru a crea o emotie mai mare, colectiva. Pentru a impinge oamenii mai departe.

Iar valori autentice romanesti inseamna emotia unui roman transformata in fapte care transforma oamenii de oriunde. Dar pe noi, romanii, ar trebui sa ne atinga de doua ori mai mult. Pentru ca le recunoastem instinctiv ca fiind ale noastre si pentru ca spun ceva despre cine suntem noi toti.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

One thought on “Cum recunosti valoarea? Simplu. Tremuri! (Unlock Cultural Surveys)

  1. Ivory Lezak says:

    I’d really like to be a part of group where I can get advice from other experienced people who share the exact same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thank you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.