Job search: caut job-ul la care sa ma duc dimineata zambind

Sunt destul de frecvente in ultima vreme studiile de employee satisfaction si employee branding. Cel putin la noi.

Am mai facut in trecut, dar nu cu asa frecventa. Ne aflam din nou in posibilitatea de a compara vechi cu nou. Rezidual cu trend.

Iata ce am mai aflat

Ce ar fi spus un candidat la job inainte de criza?

“Vreau un job bine platit, care sa justifice efortul pe care il fac petrecandu-mi atatea ore la munca. Am facut multa scoala, am avut super rezultate, normal ca sunt valoros. In plus, am nevoie de aceasta suma de bani pentru a putea sa traiesc cum imi doresc, sa fac tot ce-mi place. Si voi alege sa lucrez pentru cel care doreste sa plateasca atata pentru mine. De asemenea, vreau sa stiu de la inceput care sunt posibilitatile de avansare si in cat timp pot atinge o pozitie mai buna si mai bine platita. Locul de munca ideal este acela in care nu-mi pierd ani din viata asteptand sa avansez. Pana la urma suntem intr-o piata libera si oricand altcineva poate sa-mi ofere mai mult. Important e cine da mai mult si cine ofera beneficii mai repede. Pachetul, asta conteaza”

Ce spun angajatii acum? 

“Vreau un job la care sa ma duc dimineata zambind si care sa ma faca sa ma simt valoros ca om. Pana la urma imi petrec 80% din zi acolo. De ce sa fiu trist, frustrat si sa fac compromisuri? Job-ul este parte din viata mea, dar viata mea nu depinde de job. Poti oricand sa gasesti un loc de munca in care sa te simti mai bine decat te simti in actualul, chiar daca e mai prost platit. Pana la urma important este sa muncesti cu placere, pentru ca atunci toata viata ta se va imbunatati. Si acasa vei fi mai bine si mai linistit. Si e important ca angajatorii tai sa fie atenti la oamenii care lucreaza pentru ei, sa le dea buna dimineata, sa-I intrebe ce mai fac, sa le asigure confort la locul de munca, sa fie armonie la serviciu si in echipa. Si asa te vei duce cu placere la munca si vei fi mai eficient”

jobfinalStiu cu suna idilic, dar fenomenul acesta chiar se intampla. Este cea mai importanta schimbare post criza in atitudinea oamenilor fata de job. Multi au trecut prin restructurari repetate, altii si-au luat o pauza, unii s-au reprofilat, cativa si-au deschis propriile business-uri. Ceea ce ne reiese noua in mod evident din studii este faptul ca relatiile din interes cu job-ul sunt pe sfarsite, iar cele autentice, “de dragoste”, sunt in dezvoltare.

Asa ca daca intalniti o casiera la supermarket care va zambeste, va recunoaste si va ajuta fara sa para obligata sa faca asta, inseamna ca ati intalnit un om fericit cu job-ul lui. Un om care se afla unde trebuie. Mie mi s-a intamplat asta. Si mi se intampla din ce in ce mai des, slava Domnului!

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.